Nationalt Videncenter for Læsning udvikler i samarbejde med pædagoger, lærere, forskere og andre viden om literacy til gavn for den enkelte og samfundet.

Nationalt Videncenter for Læsning
Humletorvet 3
1799 København V
+45 41 89 90 90
info@videnomlaesning.dk

EAN 5798009882882
CVR 30891732

Konferencer og seminarer

Læse- og skriveteknologi i gymnasiet

Rådgivnings- og støtteenheden på Aarhus Universitet afholder to gange i efteråret og to gange i foråret kursus om læse- og skriveteknologi i gymnasiet.

Læse- og skriveteknologi (LST) til at forbede læsning og skrivning

Kurset fokuserer på, hvordan læsevejledere og lærere i gymnasiet kan understøtte og forbedre elevernes læsning og skrivning med brug af teknologi. Læse- og skriveteknologi er primært målrettet elever i læse-/skrivevanskeligheder, og den kan støtte og inkludere disse elever bedre i undervisningen. Men teknologien kan samtidig styrke de faglige og skriftsproglige kompetencer på såvel dansk som fremmedsprog for alle elever.

Læse- og skriveteknologi (LST) har udviklet sig meget de seneste år med nye muligheder for bl.a. brug af oplæsning, ordforslag og talegenkendelse på tværs af PC/Mac-programmer, apps og online løsninger. Denne udvikling skaber nye muligheder for den enkelte elev, men også for lærerne i alle fag, hvor der indgår faglig læsning og skrivning på dansk eller fremmedsprog.

LST er i dag meget udbredt og standard på mange elevers devices. Den øgede tilgængelighed skaber mere fleksibilitet og mulighed for at tage afsæt i individuelle behov, men det kan også som fagperson være en udfordring at navigere i de forskellige løsninger. For elever med ordblindhed øges muligheden for inklusion og brug af LST og den Specialpædagogiske Støtteordning (SPS) bevilger programmer til både PC, Mac, iPad og Android.

Få indblik i brugen af LST til undervisning i gymnasiet

Formålet med kursusdagen er at give deltagerne indblik i bredden af muligheder inden for LST på forskellige platforme samt deres anvendelse i undervisningen - både for elever i læse-/skrivevanskeligheder og for elever generelt. Samt at skabe rum for erfaringsudveksling og dialog om de forskellige it-løsninger og deres anvendelse for både for lærere og elever.

Kurset henvender sig til SPS- og læsevejledere, dansk-, sprog- og andre faglærere på gymnasiale uddannelser med interesse for LST i undervisningen

Del siden på email

Du deler et link til siden: Læse- og skriveteknologi i gymnasiet