Nationalt Videncenter for Læsning udvikler i samarbejde med pædagoger, lærere, forskere og andre viden om literacy til gavn for den enkelte og samfundet.

Nationalt Videncenter for Læsning
Humletorvet 3
1799 København V
+45 41 89 90 90
info@videnomlaesning.dk

EAN 5798009882882
CVR 30891732

Konferencer og seminarer

Digital læsning og digital læring

SDU og UCSydddanmark inviterer d. 30. august 2016 til konference om digital læsning og digital læring.

Kom og høre følgende oplæg:

  • Læring i den digitale skole v/ Jens Jørgen Hansen, Lektor, Institut for Design og Kommunikation, SDU.
    It og digitale læremidler ændrer måden børn lærer på i skolen og giver mulighed for nye undervisningsformer. It gør det ikke lettere at lære, men skaber nye vilkår for læring der stiller krav til elevernes digitale kompetencer. Oplægget vil give et bud på centrale digitale kompetencer, når eleven skal håndtere digitale tekster, opgaver og læringssituationer.
  • Digitalt didaktisk design og tidligt skriftsprog i overgangen mellem dagtilbud og skole v/Ane Bjerre Odgaard, Lektor, UC SYD.
    Oplægget belyser et igangværende udviklingsprojekt vedrørende digitalt didaktisk design til arbejdet med tidligt skriftsprog i overgangen mellem dagtilbud og skole.
  • Digitale Læseguides v/ Lene Illum Skov, Lektor, UC SYD.
    Læseguides til digitale tekster er et bud på et didaktisk greb, der kan være et stillads for elevernes læsning, støtte op omkring lærerens forberedelse, samt bearbejdning af det faglige indhold i klassen.
    Læseguides har fokus på multimodalitet og læseforståelse, da det ofte er her eleverne møder de største udfordringer med digital læsning.
    Der er mulighed for at arbejde med elementer fra læseguiden undervejs i workshoppen.
  • Flipped Learning v/ Peter Holmboe, Adjunkt, UC SYD.
    At ”flippe” har fået godt greb om den danske undervisningsverden. Undervisere fra folkeskole til universitet tager begrebet til sig og deler nu videoer og digitale materialer som aldrig før under betegnelsen Flipped Learning og Flipped Classroom.
    Denne workshop tager udgangspunkt i en kort definition af Flipped Learning som en didaktisk tilgang der handler om mere end blot at distribuere video og digitale materialer til eleverne som forudgående lektie før de kommer i skole.
    Flipped Learning er lige så høj grad et syn på, hvordan undervisning med digitale medier understøtter og fremmer den enkeltes læringsproces bedst muligt – blandt andet ved at flytte ejerskabet for undervisningen væk fra læreren og hen imod eleven.
    Workshoppen vil præsentere enkelte konkrete værktøjer og forudsætter at du selv deltager i snak, refleksion og meningsudveksling.

Del siden på email

Du deler et link til siden: Digital læsning og digital læring