Nationalt Videncenter for Læsning
Humletorvet 3
1799 København V
+45 41 89 90 90
info@videnomlaesning.dk

EAN 5798000560529
CVR 30787986

Kalender

Status for Literacy 2018

Tænd for teksterne - digital literacy i skolen

De fleste af os er online dagligt og digitale medier er dybt integreret i de allerflestes hverdag. Skoler anvender digitale læremidler, formulerer it-politikker og investerer i it-udstyr, og med den ny bekendtgørelse til læreruddannelsen og Fælles Mål for fagene i skolen er digitale tekster for alvor kommet ind i skolen.
 
Men hvilken betydning har det, at vi læser og skriver på digitale enheder? Og hvad sker der, hvis man fjerner alt papir og gør skolen digital? Det er nogle af de spørgsmål, som dette års Status for Literacy konference undersøger.

Blandt andet vil den norske forsker Anne Mangen fortælle om, hvilken betydning taktilitet har for læsning og skrivning, og hvad det betyder for elevernes læring, at flere og flere touch-screens flytter ind i klasserummene.

Også den danske forfatter Merete Pryds Helle er blandt oplægsholderne. Hendes værker spreder sig over mange forskellige genrer, herunder sms- og iPad-romaner, og på konferencen vil hun fortælle om, hvad det sige at skabe digital litteratur.

Nationalt Videncenter for Læsning inviterer undervisere, lærere, læsevejledere, læsekonsulenter og andre med interesse for digital literacy til en spændende – og også en lille smule analog - dag.

Program følger.

Del siden på email

Du deler et link til siden: Status for Literacy 2018


Tilmeld dig Status for Literacy 2018