Nationalt Videncenter for Læsning udvikler i samarbejde med pædagoger, lærere, forskere og andre viden om literacy til gavn for den enkelte og samfundet.

Nationalt Videncenter for Læsning
Humletorvet 3
1799 København V
+45 41 89 90 90
info@videnomlaesning.dk

EAN 5798009882882, att. sted 2210
CVR 30891732

Aktuelt

Transportens Udviklingsfond fik Årets Læseinitiativpris

Det er ikke længere nok at have det store kørekort som lastbilchauffør. Man skal også være god til at læse. I år gik Læseinititativprisen derfor til et projekt, der styrker læsefærdighederne hos voksne i transportbranchen.

Projekt BASIS

Kravene til medarbejdernes læsefærdighed i transportbranchen er steget markant i de senere år, og der har derfor været et stort ønske om at kunne opkvalificere medarbejdernes kompetencer, lyder det i pressemeddelelsen fra Landsforeningen af Læsepædagoger, der står bag Læseinitiativprisen.

Transportens Udviklingsfonds Projekt BASIS har til formål at fremme tilegnelsen af læseforudsætninger og læsefærdigheder blandt voksne erhvervsaktive i transportbranchen. Det sker ved at tilbyde et bredt og målrettet undervisningstilbud i læsning samt at introducere deltagerne for forskellige læseteknologier.

Projektet er udviklet i et tæt samarbejde med fagforeningen 3F og Arbejdsgiverforeningen for Transport og Logistik.

Om Læseinitiativprisen

Læseinitiativprisen er sponsoreret af Gyldendal Uddannelse og består, ud over æren, af 15.000 kr. Det 20. år i træk at Landsforeningen af Læsepædagoger overrækker prisen. 

Alle kan indstille projekter til prisen, og ifølge pressemeddelesen, var spændvidden da også stor i de projekter, som blev nomineret. Ud over vinderprojektet var det projekterne: Forskningsinformeret udvikling af fælles læsekultur ved Virum Skole; Ishøjs Bedste Fagbog ved Ishøj Bibliotek; Gratis Børnebøger ved initiativet Gratis Børnebøger og Bogmesse for små forfattere ved Faaborg-Midtfyn Kommune. De nominerede projekter modtager hver et gavekort på 1.000 kr. til køb af bøger eller materialer fra Gyldendal.

De nominerede projekter og vinderprojektet har skrevet en række uddybende artikler i Læsepædagogen nr. 6, 2016, som udkommer i midten af december. 

Kilde: Pressemeddelelse Landsforeningen af Læsepædagoger

Del siden på email

Du deler et link til siden: Transportens Udviklingsfond fik Årets Læseinitiativpris